Musiikkifestivaali Kiskon kirkossa kesällä 2017!

3.3.2017


KAKSI HUIPPUKONSERTTIA pe 30.6. ja su 2.7.

------------------------------------

30.6.2017 klo 18 - Kiskon kirkko

Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat

 

Esiintyjät: Hannu-Pekka Björkman ja Jukka Perko Avara

Kokoonpano:

Jukka Perko, saksofoni

Teemu Viinikainen, kitara

Jarmo Saari, kitara

Hannu-Pekka Björkman, lukija

Konsertissa näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin tulkitsemat kirjailija Antti Hyryn kuulaat ajatukset kohtaavat Jukka Perko Avara -yhtyeen levollisen äänimaiseman. Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat -teos tuo esille Hyryn maailman kokonaisena, se luo uuden kuulokuvan sille, miten proosa ja musiikki voivat kohdata täysivertaisina täynnä herkkyyttä ja voimaa. Kuin kirkas vesi, joka valuu kuulijan ylle ja puhdistaa tunteet ja ajatukset. 

 

ARTISTIT:

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman tunnetaan niin teatterista, elokuvista kuin televisiostakin.  Björkman on näytellyt mm. elokuvissa Nousukausi ja Eläville ja kuolleille, josta hän voitti parhaan miespääosan Jussi-patsaan vuonna 2005. Hän kuuluu myös KOM-teatterin henkilökuntaan. Helmikuussa 2013 hän aloitti näyttelijäntyön professorin työt Teatterikorkeakoulussa.

Saksofonisti Jukka Perko soitti itsensä jazz-piirien tietoisuuteen teini-ikäisenä Pori Jazz -festivaaleilla kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin trumpetisti Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlakiertueen orkesteriin. Gillespien yhtyeessä vietetyn kahden vuoden jälkeen hän on johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt yli 40 maassa. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on kasvanut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

Vaikka kitaristi Teemu Viinikaisen soitossa ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat itsestäänselvyyksiä, päällimmäisiksi tuntemuksiksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo ja herkkyys. Nämä ominaisuudet, sekä Viinikaisen ainutlaatuinen kyky saada erilaiset kokoonpanot kukoistamaan musiikillisesti, ovat tehneet hänestä maamme kysytyimmän jazz–kitaristin. Viinikainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian jazzosastolta, jossa hän on myös toiminut opettajana vuodesta 2002 alkaen.

Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Valmistuttuaan jazzsävellyksen maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1999 hän on toteuttanut musiikillisia visioitaan mm. esiintymällä lukuisissa kokoonpanoissa, toimimalla taiteellisena tuottajana useiden suomalaisten artistien studioalbumeilla sekä säveltämällä musiikkia suomalaisiin elokuviin, teatteriin, nykytanssiteoksiin ja televisioon. Hänen tähänastinen uransa käsittää noin 100 levytystä ja esiintymisiä 30 maassa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomi-palkinto taiteellisesta toiminnasta. 

Liput 20 euroa – numeroimattomat paikat

 

------------------------------------

2.7.2017 klo 15 - Kiskon kirkko

Sydänkesän säveliä

 

Esiintyjät:

Mari Palo, sopraano

Lilli Paasikivi, mezzosopraano

Markus Nykänen, tenori

Kristian Lindroos, baritoni

Johannes Piirto , piano

Ilmo Ranta , piano

 

OHJELMASSA:

Johannes Brahms

Tauno Pylkkänen

Oskar Merikanto

Mogens Schrader

Gustaf Nordqvist

Jacques Offenbach

Paolo Tosti

Ernesto De Curtis

Francesco Sartori

 

Liput 25 euroa – numeroimattomat paikat

------------------------------------------

Liput kumpikin konsertti 40 euroa

 

Lippuvaraukset 20.3.2017 alkaen. Soita tai tekstaa: Paula Rauman, puh. 050 586 9811. Varatut liput lunastettava viimeistään tuntia ennen konserttia.