Kolme kerrosta valokuvia - kesän ensimmäinen näyttely avautui

7.6.2015

Valikoidusti vuosien varrelta
Valikoidusti vuosien varrelta
Virtaava polku
Virtaava polku
Teoksia
Teoksia

Raaseporin Valokuvakeskus toi kivimakasiinin kolmeen kerrokseen monipuolisen valikoiman valokuvia. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 13 - 17 aina 28.6. asti.

Raaseporin Valokuvakeskus tuo kolme näyttelyä Kiskon kivimakasiiniin kesäkuuksi. Ensimmäisessä kerroksessa on keskuksen oma kokoelmanäyttely Valikoidusti vuosien varrelta. Toisessa kerroksessa on Martti Anttilan valokuvanäyttely Virtaava polku ja kolmannessa Tellervo Viitaniemen näyttely nimeltään Teoksia.

22 vuoden ajan eri valokuvataiteilijat ja näytteilleasettajat ovat lahjoittaneet teoksiaan Raaseporin Valokuvakeskukselle, joista osa on nyt valittu ja koottu omaksi näyttelyksi Kiskon kivimakasiiniin. Mukana on useiden tunnettujen valokuvaajien töitä, mm. Stefan Bremerin ja Kuutti Lavosen töitä.

Karjalohjalainen valokuvaaja Martti Anttila (s. 1954) kiinnostui intialaisesta kulttuurista jo nuorukaisena ja matkusti Etelä-Aasiaan jo vuonna 1972.  Virtaava polku on Martti Anttilan ensimmäinen näyttely, jossa on valokuvia hänen jokaiselta kuvausmatkaltaan Narmadajoelta. Kaikki valokuvat ovat aitoja pimiössä vedostettuja ja käsintehtyjä hopeavedoksia. Muutamia vedoksia on myös myynnissä hintaan 30 euroa kappale.

Tellervo Viitaniemi on käyttänyt valokuvaa teoksissaan vuodesta 2004. Kolmannessa kerroksessa on kolme suurta harsoteosta: Kaikki tämä on kohta ohi, Tampere 1868 ja Taivas on täällä tänään.

Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 13 -17 aina 28.6. asti. Näyttely on suljettu juhannusaattona ja juhannuspäivänä, mutta auki taas sunnuntaina 21.6. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyn yhteydessä kiskolainen nuori Ruska Lamminen pitää kahvilaa ja myy itseleivottuja kahvileipiä. Ruskan kahvila on auki seuraavaksi sunnuntaina 21.6. ja 28.6. Kahvilan aukiolon voi tarkistaa tapahtumakalenterista.